lørdag 14. september 2013

Gjestfrihet er ordet

Jeg kom i kontakt med en dame, Maria Inez, hennes samboer Ze og deres sønn på onsdagen. I går fikk jeg melding fra Inez om vi ønsket å være med til porto, eller rettere sagt en liten landsby utenfor porto. Vi ble invitert med til gården til foreldrene til Ze i Marco de Canavezes.Leif fikk panikk, da vi hadde møtt disse folkene en gang. (Tobias og jeg hadde tilbringt litt lengre tid med dem, noen timer mer enn Leif og Lea :)) Vi bestemte oss for å hive oss med, det er et trivelig par og de har en sønn på Tobias sin alder, så perfekt match.




Når vi ankom gården fikk vi se høner, ender, fisker og en hel masse planter.








Vi ble møtt av faren til Ze, Ze senior og moren Manuella. Noen så åpen og gjestfri skal du lete lenge etter.





Hun stelte i stand lunsj til alle sammen. Da må jeg først få si at portugiserne er veldig gla i å spise, de sier at store deler av familietiden tilbringes blant maten. Enten når de spiser den eller når de lager den. Lunsj for dem er en fullverdig middag for oss. Så hun laget grønnsaksuppe og fisk med ris til barna, begge ungene mine spiste fisk til en forandring. Til de voksne laget hun en tradisjonell lammegryte.








Agurken, Tomatene, potetene, gulrøtterene og løken som hun brukte i gryta, hadde de dyrket selv. Maten var rett fra hjertet.








Etter middag satte vi oss ute i solen mens barna hadde kvilen deres. Eller jeg satt i sola, mens alle de andre satt under parasollen.

I Hagen hadde de også Kiwitre og fikentre, vi fikk smake på fersk fiken, veldig søtt og godt.





Mammaen til Ze hadde redd sengen og var klar på at vi skulle sove der. Noe vi ikke var forberedt på, hadde ingen ekstratøy med, så klarte å "ro oss unna" for denne gang. Hun sa at neste gang dere kommer er dere utstyrt for overnatting. Hun var så trivelig og så lett å snakke med. Hjelper på at hun er engelsklærer, så både hun og sønnene snakker godt engelsk.

Etter mat, drikke og hyggelig selskap dro Inez, Ze, sønnen og vi til stranden. En liten Strand, med et herlig vann. Alle bada, til og med Leif og barna ;) Det var ei flott avslutning på en flott innholdsrik dag.








I dag vil jeg si at vi har opplevd en plass vi normalt sett ikke ville har oppsøkt selv. Dette var bare en time unna Braga:)

-V-

- Posted using BlogPress from my iPhone

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar