lørdag 24. august 2013

En vindfull kyst

I dag pakket vi strandlekene og badetøyet for en dagstur til kysten, vi tenkte vi skulle sjekke ut bademulighetene der. 


Esposende heter plassen som vi besøkte, og i dette området hadde vi også sett på hus for å leie dette året. Men siden kjøreturen er på 20 min fra Braga der Leif jobber og Lea skal gå på skole, valgte vi ikke dette.

Første vi møtte på var fullt av fiskere langs kanten og fullt av folk som sto omringet og kiket på. Det var tilogmed en som fikk fisk rett foran oss, noe som Lea ble veldig fascinert av. Hun ble bare stående og kike. Spørs om fiskerne var så fornøyde med oss, som kom og stilte oss langs kanten med to ganske høylytte barn i det meget stille fiskeområdet.  Så vi beveget oss videre innover mot stranden.
                               
                                                              

                                               

Men på stranden var det så forferdelig mye vind og store bølger. Det var umulig for oss å slå leir der, slik som vi hadde planlagt.Plutselig kom en parasoll flyvende, lua til Tobias tok en flygetur og flere løse ting dro med vinden. Så da var det bare å holde fast på det man hadde. Bildet lengre ned viser Lea som holder hatten sin fast, slik gikk hun hele veien på stranden. 




 Vi valgte derfor å gå litt lengre inn i byen der vi fant et stort lekestativ, ungene ble ville av begeistring. Så vi fortsatte ferden på kysten der, så ungene fikk leke.

Lea er blitt ei tøff jente motorisk sett, hun utfordrer seg mer og mer i forhold til før. Så for henne var denne plassen perfekt.
 Så stolt første gangen kom kom seg til topps på klatreveggen :) Alle de andre gangene ble bare en lek.
 Tobias sjarmerer hvert et menneske han møter, damer, menn, jenter og gutter. Roper enten "heia" " Hola" (kom førstans i dag) eller "bye bye" Det er disse ordene som går igjen hos ALLE som stopper å prater med han.
 Lunsj må man ha når man er på tur, så vi fant oss en flott restaurant. Å da må jeg bare få si at ute med kysten er det veldig flott, grønt, ryddig og vellstellt. Palmesus og bøljerblå :) På bilde ser dere Tobias, Lea og Leif sitter ute og venter på desserten.

Litt fristelser må vi tåle :) 


 Etter lunsj besøkte vi et hoppeslott. Egentlig var Tobias for liten, men siden der ikke var andre barn akkurat da så var det greit. Vi foreldre kunne tilogmed være med inn og leke. Noe som både pappa og mamma (og barna) syntes var veldig gøy.


                                                



 Etter hoppeslottet var det en tur på lekeskipet før vi tok ferden hjem igjen. Med en svipptur innom ikea for å handle svenske kjøttboller (eller kan si hamstre), kaviar og knekkebrød :)

-V-




2 kommentarer: