fredag 23. august 2013

Vi er godt i gang...

TRENING 

Etter et langt opphold på trenefronten var det godt å endelig komme igang igjen. Like ved der vi bor er det en treningspark. Veldig flott joggeterreng og ved disse flotte apparatene (bildene) er det en liten lekeplass. Så Leif og jeg har kombinert trening og lek med barna, hver våres joggerunder og litt på apparatene. Noe vi tok barna med på (se bildene) 




Trådløst nett 

Det har ikke vært bare bare å få tak i trådløst nettverk her. Først var vi rundt og pratet med ulike leverandører da vi heldigvis møtte på noen som kunne engelsk. Vi fikk vi beskjed om å dra til skattekontoret for å registrere oss (merk: Leif) i det portugisiske systemet. Han fikk et nummer (kalt NIF). Først så tenkte vi at vi ikke orket det bryet, papirarbeid. Så vi sjekket flere muligheter, men det vistes seg at vi behøver det i alle mulige anledninger. På skolen til Lea blant annet, hvor vi fikk beskjed om å skaffe oss portugisisk bankkonto, kunne ikke betale via den norske. Så da var det bare å sette i gang papirmølla. 
Vi dro til byen til skattekontoret, som forøvrig var stappet med folk, heldigvis var der en liten kafê som enkelte av oss kunne benytte oss av (merk: barna og meg selv) for å spise is. 
Men vi trengte en kølapp for å få prate med de, på skjermen for å få tak i den var det 10 alternativer på portugisisk, trykte vi på en av de valgene kom det opp 4 nye. Så vi sto der som noen spørsmålstegn. Takk og pris for kroppsspråket, det hjalp oss fremover.

Etter å har ordnet dette NIF nummeret tenkte vi at alt skulle være i orden og klart, men nei du. Når Leif gikk til banken for å ordne seg bankkonto, kom han snart tilbake igjen. Da måtte han ha en registrert portugisisk adresse på seg selv. Da var det tilbake til byen (denne gang ble barna og jeg hjemme). Der var det mye frem og tilbake, de trengte arbeidskontrakt, noe Leif har gjennom Universitetet i Tromsø og ikke på portugisisk, så de betvilte ham litt. Men etter en del om og men så gikk det i orden. 

Vi dro til vodafone for å ordne oss en trådløsboks, alt av registrering virket å være i orden. Men etter å har stått å pratet med de i ei stund så kommer hun med at de ikke hadde flere slike bokser igjen. Så neste steg er innom en ny vodafonebutikk. 


Dette er nettet vi har brukt til nå, vi må logge inn for hver gang vi skal bruke det, det tikker nedover.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar